Varmepumpehus er viktig og har en lav pris

Varmepumpehusitrelavpris

Skal du montere en varmepumpe som henter luft utenfra slipper du ikke unna utedelen. Utedelen har en svært viktig funksjon og må du må legge til rette for at den skal fungere bra og gi ønsket effekt.

Varmepumpehus hindrer belastning på varmepumpens utedel

I det norske klimaet utsettes varmepumpens utedel for store belastninger. Nedbør, snø og is, løv og grener samt store temperatursvingninger stiller store krav til beskyttelse av pumpens utedel. Det handler tross alt om sårbare komponenter og elektronikk. Det tøffe klimaet sliter på utstyret og det er viktig å ta noen grep for å beskytte pumpen.

Den vanligste beskyttelsen er et varmepumpehus. Det er en enkel konstruksjon, oftest i tre, som bygges over pumpen.

 

4 gode grunner til å bygge et varmepumpehus:

Varmepumpehus
Bedre effekt

Varmepumpehuset beskytter og sørger for at du unngår løv, grener gress og annet som hindrer fri tilgang av luft til pumpen. I kalde perioder med dannelse av mye is rundt pumpen vil et overbygg gi kortere avisningstid, noe som vil kunne gi økt effekt.

Redusert slitasje

Mindre belastning og stabile driftsforhold har stor betydning for slitasje og pumpens levetid.

Enklere og mindre vedlikehold

Et riktig designet overbygg av god kvalitet betyr mindre og enklere vedlikehold samt lengre tid mellom hver service.

Estetisk gevinst

Varmepumpehus finnes å få kjøpt i mange varianter, noen bygger også selv. Materialet som benyttes er stort sett tre, derfor er det mulig å bygge slik at det passer naturlig til resten av huset. Du kan også male i samme farge som huset.

 

Bygg selv eller ikke?

Bygger du et varmepumpehus feil kan det ødelegge varmepumpen. Du må være obs på at om overbygget bygges med for dårlig gjennomstrømning av luft vil det både redusere effekten og kunne gi varige skader. God tilgang på luft er fundamentalt, derfor må et varmepumpehus også tåle snø og is. Sørg for å bruke tegninger fra seriøse kilder. Spørsmålet er også hvor mye du til slutt sparer på å gjøre det selv. Materialer koster mye, i tillegg kommer tid og krefter. Din lokale leverandør tilbyr ferdige og testede løsninger som ikke koster all verden.

 

Hva er prisen på et varmepumpehus?

Prisen på et overbygg i tre starter på ca kr 1.000,-. Pass på at materialet er impregnert. Monteringen kan du gjøre selv, men det smarteste du gjør er å kjøpe av varmepumpeleverandøren samtidig som selve pumpen monteres. Da betaler du lite for monteringen. Venter du til senere vil kostnadene for montering bli mye større.

 

SB

You may also like...

Legg igjen en kommentar