Ny rekord i årsvarmefaktor

Ny rekord i arsvarmefaktor lgprestige np09mnbilde11

Varmepumpe fra LG oppnår 3,4 i årsvarmefaktor

Nyheten fra koreanske LG (LG Prestige NP09MN ) imponerer i en test utført av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitutt. LG er blant verdens største produsenter av forbrukerelektronikk. LG Prestige NP09MN gjør det så godt i testen at den plasserer seg i toppsjiktet sammen IVT Nordic Inverter 12 KHR-N og Mitsubishi Electric Kirgamine Hara 6,6.

Varmepumperekord

Den nye LG-pumpen produserer en årsvarmefaktor på hele 3,4 for en bolig med et varmebehov på 16.600 kWh i et område med årsmiddeltemperatur på 8,2 grader. Den tidligere høyest oppnådde årsvarmefaktor i et slikt scenario er 3,3.

I et scenarie med et energibehov på 20.000 kWh og en årsmiddeltemperatur på 6,1 grader produserer LG Prestige NP09MN en årsvarmefaktor imponerende 2,9. Det er kun Mitsubishi Electric Kirgamine Hara 6,6 som tidligere har oppnådd en så høy effektivitet.

I det tøffeste scenariet, dvs ved et varmebehov på 28.000 kWh og en årsmiddeltemperatur på 1,3 grader produserer pumpen en årsvarmefaktor på 2,1. Kun IVT og Mitsubishi Electric kan vise til et like sterkt resultat.
Oppsummerer vi resultatene fra disse tre scenarier setter pumpen fra LG en klar sammenlagtrekord.

Se tabell over de 15 testede pumpene som er i salg i Norge her. 

Hva med varmeeffekten?

LG Prestige NP09MN produserer ved minus 15 grader 3.500 watt varme. Dette er meget sterkt, men ikke rekord. Både Mitsubishi og Toshiba har pumper som produserer mer enn dette. LG-modellen vil allikevel dekke ditt behov for varme om du bor i et område hvor det sjelden er ekstremt kaldt og din bolig er av moderat størrelse og godt isolert.

Vi kan også nevne at LG-pumpens innedel er blant de mest stillegående som er målt (54 dB(A)).

Kilde: Energimyndigheten, SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitutt , Forbrukerrådet.

Les også:

Trenger du byggemelding?

Viktige spørsmål og svar

Hva bør du tenke på før du kjøper?

 

SB

You may also like...

Legg igjen en kommentar